Hirdetés

Trójai a vadonatúj merevlemezen



|

Trójai programmal megfertőzött merevlemezek kerültek a boltok polcaira.

Hirdetés

A Seagate gyártotta azokat a Tajvanon eladott külső USB-s merevlemezeket, amelyeken trójai programokat találtak a szakértők. A megfertőzött adathordozóra a tettesek automatikusan induló alkalmazást telepítettek, amely a felhasználó tudta nélkül minden, a merevlemezre mentett adatot automatikusan feltöltött az internetre. Mire az esetre fény derült, már 300 darab elkelt a fertőzött szálítmányból, de a hatóságok 1500 darabot vissza tudtak vonni az üzletek polcairól. A kérdéses merevlemezek a Maxtor Basics család 500 gigabájtos tagjai, a gyártó vizsgálódik, hogy miként történhetett meg ez a példátlan eset.



Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.