Hirdetés

Trust 2 Port USB 3.0 Notebook ExpressCard



|

Laptop és USB 3.0 meghajtó közé pont erre lesz szükségünk.

Hirdetés

Nem sokan dicsekedhetnek egyelőre olyan noteszgéppel, mely alapkiépítésben USB 3.0 portokat tartalmaz, hiszen még a legújabb modelleket sem mindig szerelik fel ezzel a csatlakozással. Szerencsére mindig van megoldás, ezúttal a Trust 2 Port USB 3.0 Notebook ExpressCard bővítőkártyájának segítségével válthatunk sebességet.


A keskeny kivitelű kártya mindkét típusú ExpressCard aljzatban használható és az NEC lapkakészletére támaszkodva két USB 3.0 portot kínál, melyek természetesen kompatibilisek a „régi" USB 2.0-val és USB 1.1-el. Az USB 3.0 5 Gbps sávszélességet kínál, míg az USB 2.0 esetében meg kellett elégednünk 480 Mbps elméleti teljesítménnyel. A mai, hordozható kivitelben is terabájtos kapacitású merevlemezek és a nagy felbontású, igencsak tárhelyigényes video-anyagok korában pedig nem mindegy, hogy 25-30, vagy 75-125 megabájt adatot tudunk másodpercenként továbbítani a külső meghajtóra illetve meghajtóról. Az USB 3.0 merevlemezek valóban körülbelül 3-szoros teljesítmény javulást biztosítanak pusztán a csatlakozó felület leváltásával, a közeljövő mobil merevlemezei pedig igyekeznek majd felzárkózni a lehetőségekhez, így a teljesítmény előny valószínűleg fokozódik majd.

 

 

 


Az USB energiaellátást tekintve az adapter természetesen a noteszgép ExpressCard aljzatának erejére van utalva, ami nem mindig elég. Ezért mellékelnek a kártyához egy kiegészítő USB tápkábelt, amit egy másik portba vagy opcionális hálózati USB töltőre csatlakoztathatunk, hogy az energiaigényesebb külső eszközök - például mobil merevlemezek - is elindulhassanak.


Egy meghajtó árához viszonyítva nem jelent túl nagy kiadást az adapter, ajánljuk a mindennapi állománymozgatás hatékonyságának drámai feljavítására.

 

Névjegy
Trust 2 Port USB 3.0 Notebook ExpressCard
Forgalmazó: RA TRADE Kft.
Ár: 7600 Ft

 

Értékelés
Trust 2 Port USB 3.0 Notebook ExpressCard
Előny: Stabil, gyors működés, ésszerű árképzés
Hátrány: Hálózati USB tápot nem mellékelnek
Teljesímény: 4,5
Szolgáltatás: 4
Ár-Érték: 4,5

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.