Hirdetés

Tudakozó a Google Talkban



|

Egyelőre még kísérleti verzió, úgyhogy előfordulhatnak bugok, de annyi biztos, hogy nagyon hasznos.

Hirdetés

Ha alapszinten beszélsz angolul, illetve gyakran használod a Google Talk funkcióját, akkor újabb érdekességgel örvendeztetünk meg: immáron beépítettek egy nagyon alapszintű tudakozót, amely azonban bizonyos esetekben hasznos lehet. Annyit kell tenni a használatához, hogy jelentkezz be a Google Talkba (vagy olyan chatszoftverbe, am támogatja a Talkot; mi a Pidginben próbáltuk ki), hívd meg a guru@googlelabs.com című "felhasználót", aztán már cseveghetsz is vele. Alapszintű kéréseket ért meg, például így fordíttathatsz le vele egy szót például franciára:

translate moon to French

Emellett még ismeri a weather kifejezést is: írd be, hogy weather Budapest, utána nyomj Entert, és máris kiírja Budapest időjárását. Alap számológépes funkciókra is megfelelő: például 418 * 522, majd ismét nyomj Entert.

A következő kifejezéseket ismeri még (mögötte zárójelben adok meg rájuk egy-egy példát):

define (define interesting) --> ekkor megmagyarázza a fogalmat, amit kérdeztünk tőle

web (web shotgun) --> ekkor megjeleníti  a shotgun szóra érkező keresési találatokat

help (help translate)

score (score arsenal) --> megjeleníti a sportcsapatok mérkőzéseinek aktuális állását

valamint pénzváltásra is alkalmas.

Jó csevegést!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.