Hirdetés

Túlhajtott Radeon HD 6870 a Gigabyte-tól és az HIS-től



|

A Gigabyte az SOC szériát bővítette, míg az HIS az IceQ X sorozatot.

Hirdetés

A Gigabyte Technology bővíti a népszerű Super Overclock (SOC) videokártya-családot, méghozzá a GV-R687SO-1GD névre keresztelt vezérlővel, amely nem csak egyedi hűtést kapott, de gyárilag megnövelt teljesítménnyel is igyekszik keresni a vásárlók kegyeit.

 

Az SOC szériás Radeon HD 6870 dual-slotos hűtőegységgel rendelkezik, méghozzá a jól ismert és bevált WindForce 3X hűtővel, amely három légkavaróval tartja hűvösen a kártyát; amely 1120 stream processzorral dolgozik. A GPU órajelét az eredeti 900 MHz-ről 950 MHz-re növelték, míg a 256 bites memóriabusz által kezelt 1 GB GDDR5-ös VRAM a 4200 MHz-es referenciaérték helyett 4600 MHz-en üzemel.

 

 

A CrossFireX-támogatással rendelkező GV-R687SO-1GD két DVI, egy HDMI és két mini DisplayPort kimenetet kínál. A Gigabyte hivatalosan nem erősítette meg, hogy milyen összeg szerepel majd az újdonság árcéduláján, azonban az érték 210 euró környékén várható.

 

Szintén új Barts-alapú kártyá(ka)t kínál az HIS. Ők a Radeon HD 6870-re az IceQ hűtőjüket tették rá, és Radeon HD 6870 IceQ X, valamint Radeon 6870 IceQ X Turbo X néven alapváltozatot és megnövelt teljesítményű OC-verziót is kínálnak a grafikus vezérlőből.

 

A dual-slotos IceQ hűtő egy középre helyezett, 92 milliméteres ventilátort használ, négy hőcsővel. A DirectX 11- és CrossFireX-támogatással rendelkező vezérlők közül az alapváltozat a hűtéstől eltekintve egyezik a referenciamodellel, ára pedig 210 euró. A Radeon 6870 IceQ X Turbo X annyiban tér el a sima változattól, hogy a GPU frekvenciáját 975 MHz-re emelték, míg a memóriáét 4600 MHz-re. Ára ismeretlen, de szintén 210 euró környékén várható.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.