Hirdetés

Túlmelegszik a processzorod? A legjobb CPU-hűtők forró helyzetekre



|

Akár új, akár régi konfigurációról van szó, ahhoz, hogy elérd a maximális teljesítményt, adott határon belül kell tartanod a hőmérsékletet. Ehhez pedig jó hűtés kell.

Hirdetés

Többször felhívtuk már a figyelmet az asztali PC-k és laptopok hűtésének fontosságára, olykor még egy drága, láthatóan odafigyeléssel összeszerelt konfigurációnál is megfigyelhető túlmelegedési jelenség. Nem feltétlenül állandó ez a kellemetlenség, de bizonyos terhelési, felhasználási szinteken meglepetésszerűen jelentkezhet zavaró lassulás, akadozás.

Tekintsünk most el a többi körülménytől, avagy a szoftveres anomáliáktól, programhibáktól, esetleg a túlhajtásból eredő instabilitástól; az okok sokszor az elégtelen teljesítményű hűtőknél vagy azok helytelen beszerelésénél keresendők.

A teljes rendszer működésére kihat egy rosszul megválasztott CPU-hűtés, balszerencsés esetben alacsony terhelés mellett sincs minden rendben, és egy-két segédprogram indításával viszonylag könnyedén kideríthető, ha a hőfokok indokolatlan megemelkedése a kiváltó ok.

Gyere, és legyél te is PCW Max tag!

Olvasd tovább minden cikkünket és élvezd a tagoknak járó extra kedvezményeket egész hónapban akár egy pizzaszelet áráért!

Kipróbálom
Már előfizető vagyok, bejelentkezem
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.