Hirdetés

Tűzveszélyes táblagépeket hív vissza az NVIDIA



|

A vállalat szerint túlmelegedhet a Shieldben használt egyik akkutípus.

Hirdetés

A konzolpiacról száműzött NVIDIA már jó ideje önerejéből próbál visszatérni ringbe, a tavaly bemutatott, 8 hüvelyes érintőkijelzővel szerelt Shield táblagépét kifejezetten gamereknek készítette. Az eszközben a bivalyerős NVIDIA Tegra K1 lapkakészlet dolgozik, éppen ezért a gyártó idejekorán leszögezte, hogy nagy figyelmet fordított a megfelelő hűtésre, a kütyübe épített megoldás az efféle tabletek esetében megszokott hőleadás duplájára képes.

Hirdetés


Mint ma kiderült, ez sajnos nem volt elég a sikerhez. Ugyan a Shield lapkakészlete esetén megfelelő a hőleadás, azonban a termékben eredetileg használt Y01 típusú akkuról ugyanez nem mondható el. Az NVIDIA tájékoztatása szerint a telep túlmelegedhet, azáltal pedig tűzveszélyessé válhat. Ennek következtében a cég az önkéntes visszahívás mellett döntött.


A táblagépek tulajdonosai ezen a weboldalon keresztül jelezhetik az NVIDIA-nak az érintettséget, a vállalat ki fogja cserélni a táblagépüket. A cég nem közölte, hogy hány darab Shieldet érint a visszahívás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.