Hirdetés

uATX-es alaplap két négymagos CPU-val



|

A Trenton JXM7013 a világ első olyan MicroATX-es alaplapja, amely két négymagos processzort támogat.

Hirdetés

A szerverekre specializálódott Trenton bemutatta a világ első olyan MicroATX szabványra épült alaplapját, amely képes két darab négymagos processzort kezelni, és PCI Express 2.0-át is kínál. Az újdonság a Trenton JXM7013 kódnevet kapta.

 

Az alaplapot elsősorban ipari, orvosi és katonai célú felhasználásokra szánják. Lehetőségeit pedig ki is használják, ugyanis egy pár négymagos Intel Xeon C5500 Jasper Forest processzor található rajta, összesen nyolc maggal. A modellektől függően a cache mérete 8 és 16 MB között változik, a magonkénti órajel pedig 1,73 és 2,53 GHz között módosul.

 

 

A mindössze 24 négyzetcentiméteren elterülő mini alaplap egy PCIe 2.0 16x és egy két PCIe 2.0 x8 férőhelyet kínál, továbbá egy 32-bites PCI kártya is helyezhető bele, a régebbi hardverekre is gondolva. A helytakarékos Mini-DIMM memóriafoglalatoknak hála az alaplap akár 48 GB RAM-ot is tud kezelni.

 

A JXM7013 SATA II-es vezérlővel is rendelkezik (integrált RAID-támogatással), találhatunk rajta PS/2, USB, DVI-I video és analóg audio portokat, továbbá dual Gigabit Ethernet-csatlakozót. A PCIe-vezérelt, integrált XGI Volari Z11Man GPU 8 MB memóriával rendelkezik, így játékra nem ad sok lehetőséget.

 

A Trenton alaplapja már elérhető, ára azonban egyelőre ismeretlen. Feltehetően az ipari és katonai célszegmensek miatt prémium kategóriába tartozik majd az új uATX-es alaplap.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.