Hirdetés

Brutális lehet a Radeon HD 7990



|

Kiszivárogtak a dupla GPU-s csúcskártya egyes mérési eredményei.

Hirdetés

Várhatóan májusban az AMD végre hivatalosan is leleplezi majd a következő csúcskártyáját, a Malta kódnevű Radeon HD 7990 két darab Tahiti XT családba tartozó grafikus processzort fog egyetlen NYÁK-on tartalmazni, a kérdéses GPU eddig exkluzívan a Radeon HD 7970-es modell lelkét adta.


A WCCFTech által összekanalazott információk alapján a 4096 darab stream processzort és 6 gigabájtnyi GDDR5-ös fedélzeti memóriát tartalmazó HD 7990 3DMarkban és Battlefield 3-ban egyaránt képes lepipálni a rivális NVIDIA GeForce GTX 690-et, amely figyelemreméltó teljesítmény.


A képeken látható értékeket természetesen érdemes fenntartásokkal kezelni: egyrészt az információ hitelessége szimplán nem ellenőrizhető, másrészt a 3DMark pontszáma nem feltétlenül van összhangban a valós körülmények közti teljesítménnyel, harmadrészt pedig a Battlefield 3-at elvileg 5760×1080 pixeles felbontásban futtatták a tesztelők – extrém pixelszám mellett az AMD kártyák a nyers izomerejüknek hála tipikusan jól bírják a kiképzést, viszont alacsonyabb felbontás mellett könnyen előfordulhat, hogy a hatékonyabb NVIDIA kártya oldalára billen a mérleg nyelve.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.