Hirdetés

Ubuntut kapnak a Dell prémium noteszgépei



|

A csúcskonfigurációs XPS 13 mellett mobil munkaállomásoknál is választható a Linux alapú rendszer.

Hirdetés

A Dell közleménye szerint nem azért kínálnak mostantól Ubuntu opciót egyes noteszgépeikhez, hogy lenyomják az árakat, hanem a prémium kategóriára vágyó, Linuxot preferáló felhasználóknak kívánnak a kedvében járni. Ezt fenntartások nélkül elhisszük nekik, hiszen az új XPS 13 Developer Edition a 14.04-es verziószámú Ubuntu operációs rendszerrel legolcsóbban 1550 dollárért érhető el.

Hirdetés

A fenti árért 13 hüvelykes, 3200x1800 pixeles érintőkijelzőt, 8 GB memóriát, Core i7 Skylake processzort és 256 GB-os SSD-t kapunk, de a választék 16 GB RAM-ig és 1 TB-os adattárolóig terjed. A Dell hamarosan megfizethetőbb, Core i5 processzorral szerelt modellek érkezését is ígéri.

Szintén megjelenik az Ubuntu a 3510, 5510, 7510 és 7710 jelzésű Precision mobil munkaállomásoknál, ezekből már 876 dollárért bezsákolhatunk egy darabot Core i5 Skylake processzor, AMD grafika, 4 GB RAM, 500 GB tárhely konfigurációval. Az Ubuntu 16.04 LTS április megjelenése után valószínűleg az új verziót kínálja majd noteszgépeihez a Dell.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.