Hirdetés

Ugyanazt négyszer drágábban az Energizertől



|

Alaposan megvizsgálták az elemeket.

Hirdetés

Mike Adams, a fogyasztóvédelemmel (is) foglalkozó oldalon arra kereste a választ: vajon a gyártók szándékosan készítenek kisebb kapacitású újratölthető elemeket, hogy ne sodorják veszélybe az eldobható alkáli elemek sokkal nyereségesebb eladásait? A kérdés a Best Buynál vásárolt, újratölthető Energizer D (vagyis góliát) elem kapcsán vetődött fel, amelyen 2500 mAh kapacitást jelöltek meg - ez éppen annyi, mint a szintén az Energizer által gyártott, szintén újratölthető AA (vagyis ceruza) elem megfelelő értéke.

Csakhogy a D elem 12 dollárba kerül, szemben az AA elem 3 dolláros árával, így Adams kíváncsi lett, mit talál a termék belsejében. Kicsomagolta és ketté vágta a góliátelemet, amiről fotót is készített. Az alább látható felvétel tanúsága szerint egy műanyag héjon belül sok levegőt és egy jóval kisebb elemet talált. Adams ebből azt a következtetést vonta le, hogy az Energizer meg sem kísérel nagyobb kapacitású D elemet gyártani. Összehasonlításul a Powerex góliátelemét hozza fel, amit ugyan 12 helyett 15 dollárért adnak, de 300 százalékkal nagyobb kapacitással bír. Nehezebb is, ami valószínűleg annak köszönhető, hogy a belsejében jóval kevesebb a levegő.

 

Adams megállapításai a kamuelemről>>>


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.