Hirdetés

Új, 24 megapixeles D-SLR a Nikontól



|

A Nikon ma bemutatta az új, 24,3 megapixeles, FX formátumú professzionális D-SLR gépet, a Nikon D600-as modellt.

Hirdetés

A készülék megkapta a korábban a professzionális modelleknek fenntartott FX-képérzékelőt, így a professzionális D-SLR-eknél jóval könnyebb Nikon D600 fényképezőgéppel még több fotós ismerkedhet meg a teljes kép . A Nikon új fejlesztésű 24,3 megapixeles FX (teljes képes) formátumú CMOS-érzékelője kellemes részletgazdagságot és tónustartományt biztosít még kevés fény mellett is.

A beállítható ISO-tartomány 100-tól 6400-ig terjed, ami felfelé 25 600-nak, lefelé pedig 50-nek megfelelő értékig bővíthető. A fényképező intelligens zajcsökkentési rendszerei a legtöbb megvilágítási környezetben maximális rugalmasságot biztosítanak, és a képek még magas ISO-érték mellett is tiszták és élesek maradnak.

A gép Multi-CAM4800 39 pontos AF rendszert kapott, amely a D4 modellnél megszokott AF-érzékenységet nyújtja. Akár kombinált f/8 rekeszértékű objektívekkel is kompatibilis; az érzékenység -1 Fé-ig (ISO 100, 20°C/68°F) állítható. Számos AF-mód (például a dinamikus AF mező és a 3D követés) még a kisebb témán is megtartja az élességet.

Adásminőségű videó 

A Nikon D600 több területű D-videó funkciója a Nikon D800 technológiáján alapul, és a videót készítő fotósok minden rugalmasságra való igényét kielégíti. Több funkció együttesen gondoskodik arról, hogy a nagy formátumú videók készítése a lehető legjobb legyen: egy sor videoalkalmazás, számtalan képkockasebesség és kényelmes, egyéni vezérlők, amelyekkel az élő nézetben is kézben tartható a teljes irányítás. 

A Full HD (1080p) videók 30p, 25p és 24p sebességgel, a 720p formátumú videók pedig 60p, 50p és 25p sebességgel rögzíthetők. A Full HD videók maximális hossza kb. 29 perc 59 másodperc. 

A mikrofoncsatlakozó segítségével külső sztereó mikrofon használható, sőt külső fejhallgató is csatlakoztatható a készülékhez. 

A Nikon D600 képes tömörítetlen élő videojelet küldeni 1080p felbontásban külső rögzítőeszközre. Külső monitor észlelése esetén a kimenet automatikusan 1080i felbontásra csökken. A fényképezőgép a tömörítetlen adatokat a megadott képméretben és képkockasebességben küldi. Az átfedő információk azonos időben megjeleníthetők a fényképezőgép TFT-monitorán, Ami egy precíziós, 8 cm-es, kb. 921 000 képpontos, nagy betekintési szögű LCD-monitor, automatikus monitorfényerő-vezérléssel

Külső tulajdonságok

A Nikon D600 úgy készült, hogy a legzordabb körülményeknek is ellenálljon. Az első és a hátsó fedele magnéziumötvözet, és 760 g a tömege (akkumulátor nélkül). Éppannyira ellenáll az időjárás viszontagságainak, mint a Nikon professzionális D800 SLR modellje: kiválóan tűri a nedvességet és a port. A nagy sebességű, kettős SD-kártyafoglalatok az SDXC és UHS-I memóriakártyákat támogatják. 

Az indulási idő körülbelül 0,13 másodperc, a zárkésleltetés körülbelül 0,052 másodpercre csökkent, körülbelül 5,5 kép/mp sebességgel fényképezhetünk FX és DX formátumban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.