Hirdetés

Új, 4 terabájtos HDD-k a Hitachitól



|

Ezúttal öt darab, egyenként 800 gigabájtos tányér használata mellett döntöttek.

Hirdetés

A Hitachi Global Storage Technologies legújabb merevlemeze a Deskstar 7K4000 HDS724040ALE640 névre hallgat. A HDD érdekessége, hogy bár egy ideje már 1 terabájtos tányérok is léteznek, a gyártó az előző generáció mellett döntött.

 

Az adattárolóba így öt darab, egyenként 800 gigabájtos tányér került. A döntés okát hivatalosan nem erősítették meg, azonban a hírek szerint megbízhatósági okok miatt váltottak vissza a korábbi tányérokra az újak helyett. Az aggodalmaknak egyébként még nincs jele a piacon, ugyanis egyetlen HDD-t sem hívtak vissza, és a felhasználók sem jeleztek problémákat.

 

Az új HDD mindenesetre 6 Gbps-os SATA interfészt használ, a cache memória mérete 64 MB. A 7200 RPM-es változatnak egy kisebbik testvére is elkészült, ez a Deskstar 5K4000, amely 5400-as RPM-mel dolgozik. A nagyobbik modell ára 286 euró, egyelőre csak Japánban kapható.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.