Hirdetés

CES 2012: új Acer ultrabook és cloud szolgáltatások



|

Minden eddiginél vékonyabb ultrabookot villantott az Acer a CES-en.

Hirdetés

Az Acer az ASUS mellett az első volt, aki belépett az ultrabookok egyelőre kissé ingatag világába, ám itt nem állt meg a gyártó, és már készül az új, S5 névre hallgató gépük. Méretét tekintve 13,3"-as variánsra számíthatunk, mely mellé 15mm-es vastagság, illetve 8 órás üzemidő társul. A specifikációit tekintve ez még mindig egy "első generációs" ultrabook, viszont a vastagságát tekintve világelső lett az S5. Túl sokan emellett nem tudunk a gépről, de az biztos, hogy Thunderbolt csatlakozó lesz rajta, illetve a portokat kis ajtók mögé rejtik, mint az első generációs Macbook Air-ek esetében is.

 

 

Nem csak hardveres, de szoftveres megoldással is újított az Acer, méghozzá egy felhő alapú szolgáltatással. A találóan AcerCloud névre keresztelt rendszer lényege, hogy az Always Sync nevű technológiának köszönhetően minden eszközünk folyamatosan tartalmi szinkronban legyen, még akkor is, ha valamelyik eszközünk alvó, vagy hibernált állapotban van. Ez könnyen elérhetővé, és akár visszaállíthatóvá is teszi adatainkat.

Példaként megemlíthetjük a fotózást, ami által gyakorlatilag azonnal megtekinthetővé válnak az okostelefonunkkal készült képeink a fő számítógépünkön. Emellett még számos egyéb szolgáltatást is magával hordoz az AcerCloud, melynek várható startja 2012 második negyedévében várható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.