Hirdetés

Új AGP-s kártyák az NVIDIA-tól?



|

A középkategóriával egyidőben érkezik a GeForce 8800 Ultra is.

Hirdetés

Bár pontos termékadatok, órajelek még nem állnak rendelkezésre szinte biztos, hogy a GeForce 8800 Ultrán GDD3 típusú memóriák helyett már GDDR4 típusúak dolgoznak, akárcsak az ATI Radeon X1950XTX-szen. Érdekesség ezzel kapcsolatban, hogy a jelek szerint a GDDR4-re váltás nem szükségszerű, hiába kínál a technológia magasabb órajelet. Ennek oka, hogy a Foxconn már elkészített egy olyan 8800 GTX változatot, amelyen a 2100 megahertzes GDDR3 memória dolgozik, szemben az alapváltozattal, melyen 1,8 gigahertzes modulok találhatók.

 

Ennek tudatában valóban megkérdőjelezhető az újítás szükségessége, főleg, hogy a fél évvel ezelőtt megjelent ATI Readeon X1950XTX esetében a GDDR4 modulok effektív csak 2 gigahertzen működnek – ami ugye lassabb, mint a Foxconn által használt GDDR3 moduloknál – bár egyelőre még nyitott kérdés, hogy mennyire gyorsultak a GDDR4 modulok az elmúlt fél évben.

 

A partneri információk alapján valószínűsíthető, hogy újabb NVIDIA kártyák jelennek meg AGP foglalatba. Minden bizonnyal ezek nem az új GeForce 8 sorozat tagjai közül kerülnek ki, hanem várhatóan a GeForce 7950GT és 7900GS kártyákat alakítják át a régebbi foglalatot favorizálók számára. Ezt a tényt erősíti meg, hogy az idei CeBit kiállításon már megtekinthető volt az említett két kártya a Biostar standján.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.