Hirdetés

Új AMD gyár New Yorkban



|

Három és fél milliárd dollárba kerül az AMD új beruházása.

Hirdetés

Már korábban is hallhattunk pletykákat arról, hogy az AMD piaci lehetőségeinek bővítése érdekében új üzemet nyit az Egyesült Államokban. Hector Ruiz, a cég vezérigazgatója a héten hivatalosan is megerősítette az információt; a Luther Forest Technology Park területén kezdik meg a 2010-re befejezendő beruházás kiviteleztetését. A gyártósorok közel ezer ember számára jelentenek majd új munkalehetőségeket, valamint az állam adóbevételeit is jelentősen megnövelik majd. A drezdai Fab 30 üzemre is jelentős bővítés vár: ezt 2 és fél milliárd dollárért kívánja bővíteni az AMD.

Mindeközben az Intel sem tétlenkedett, az európai Fab 24-et 2 milliárd dollár értékben fejlesztették - az új részlegben 300 milliméteres ostyákon készülnek a 65 nanométeres gyártástechnológiájú lapkák. Az átépítés teljes befejeztével a Fab 24 az Intel egyik legnagyobb ilyen célra berendezett komplexuma lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.