Hirdetés

Új ASUS alaplap munkaállomásokba



|

Az új WS típusjelzésű lap ezúttal nem az Intel felső kategóriás X58-as lapkakészletére épül, hanem a középszintet képviselő H55-ös megoldáson alapszik.

Hirdetés

A professzionális felhasználásra szánt irodai vagy otthoni munkaállomások kedvelt alapja lehet a tajvani gyártó legújabb Workstation terméke, mely kizárólag az LGA 1156-os foglalatba illeszkedő processzorokat képes fogadni. Ebből rögtön látszik, hogy nem egy újabb csúcsverzióval van dolgunk - a platformon belül természetesen igen -, hanem egy erős, középkategóriás termékkel, amely a mezei Pentium G-széria, a Core i3, i5 és i7 központi egységek mellett a Xeon 3400-as családba tartozó modelleket is támogatja.


A P7F7-E WS SuperComputer ezen képességén felül a PCI Express bővítőhelyek kialakításában is inkább a professzionális felhasználásnak kedvez, a négy tizenhatszoros port működtetését nem csak a processzorba integrált vezérlő végzi, hanem az NVIDIA NF200-as lapkája is besegít. Ez azt jelenti, hogy négy grafikus kártya esetén is legalább nyolcszoros adatátviteli sebesség érhető el, két vezérlőnél pedig a teljes adatátviteli értékkel gazdálkodhat az SLI vagy CrossFireX páros. Korábban csak a Gigabyte P55-UD6-nál láttunk olyat, hogy a két csatornás memória üzemmód ellenére három-három portot integrált a nyomtatott áramkörre a gyártó, ám most a P7F7-E WS SuperComputernél is ezzel a megoldással találkozhatunk. Így még egyszerűbbé válik a rendszer memória bővítése, sőt, a modulok üzemfrekvenciája akár 2000 MHz is lehet, ami egy megfelelő processzor mellett kiváló adatátviteli értékeket adhat.

 

asus_p7f7-e_ws_supercomputer.jpg
 

 


A 16+3 fázisú tápellátás nem újdonság a gyártónál, mint ahogy az sem, hogy a lapról nem hiányozhatnak az USB 3.0 és SATA 6 Gbps szabványokat támogató vezérlők sem. Mivel az alaplap a H55-ös készlet kiszolgálókba szánt változatára - Ibex Peak 3450 - épül, ezért nem meglepő a DVI-I kimenet megléte sem, amely természetesen a processzorokba integrált HD Graphics vezérlő jeleit küldi a megjelenítő felé. A tíz csatornás hangkodek és vélhetően a FireWire-vezérlő is a VIA-tól származik, míg a két gigabites hálózati vezérlőt tippünk szerint a Realtek szállítja az ASUS-nak.


A P7F7-E WS SuperComputer hazai megjelenése és ára egyelőre nem ismert.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.