Hirdetés

Új belépő a Radeon videokártyák piacán



|

A Mushkin hosszú szünet után tért vissza a grafikus kártyák piacára, és láthatóan több vasat tart egyszerre a tűzben.

Hirdetés

A remek memóriáról elhíresült gyártó a múlt hónapban jelentette be, hogy vissza kíván térni a VGA-piacra, és UltimateFX családnév alatt mind a két nagy gyártó termékeit szeretné forgalomba hozni. A bejelentés pillanatában egyelőre csak felső kategóriás GeForce vezérlőkből állt a kínálat, ám már akkor lehetett tudni, hogy hamarosan valamely Radeon is megjelenik a vállalat logója alatt.

 

mushkin_ultimatefx_radeon.jpg
 

 


Elsőként a Radeon HD 4850 UltimateFX érkezik, ami rögtön két változatban is megjelenik. A vörös színű, a referencia tervtől egy-két ponton eltérő nyomtatott áramkörre egy alap és egy gyárilag túlhajtott verziót tervez a Mushkin, utóbbinál 700 megahertzes mag és 1100 megahertzes memória órajelre számíthatunk. Az 55 nanométeres gyártástechnológiával készülő, 800 darab stream processzort tartalmazó RV770-es GPU-ra az Arctic Cooling egyik OEM-hűtőjét csavarozták fel, melyen egy 92 milliméter átmérőjű ventilátor üzemel. Egyedül a grafikus lapka részesül aktív hűtésben, a memóriák nem érintkeznek a hűtővel, a tápellátásért felelős áramkörökre pedig egy vékonyka alumínium borda került. A kártya hátlapján a D-Sub és a DVI-I kimenet mellett egy natív HDMI is megtalálható.


A Radeon HD 4850 UltimateFX normál és OC változatát is fadobozban kívánja értékesíteni a gyártó, ami minden bizonnyal átlagon felüli árcédulát sejtet. A megjelenés ideje egyelőre nem ismert.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.