Hirdetés

Új belépőszintű ATI-AMD kártya



|

Megszűnik a Radeon X1300 grafikus kártya, helyette jön az X1550

Hirdetés

A 80 nanométeres gyártástechnológia bevezetésével egyértelművé vált, hogy az X1300-ashoz készülő grafikus processzorok a feszültség emelése nélkül képesek 600 megahertzes órajelen üzemelni, ezért az X1550 már ezen az órajelen kerül forgalomba. A magasabb órajelet a gyártástechnológia fejlődése teszi lehetővé

 

Egyes grafikus kártya gyártók egy speciális, gyárilag túlhajtott változatot is piacra dobnak a közeljövőben, melynek következtében az magórajel alapbeállításon 700 megahertz lesz. Ezen speciális változat már megemelt feszültséggel és nagyobb teljesítményű hűtővel kerül forgalomba.

 

Az NVidia GeForce 7300 GS ellenfeleként szánt, 256 megabájt memóriával ellátott X1550 ára megegyezik az X1300-zal, ráadásul az új kártya az előrejelzések szerint gyorsabb lesz vetélytársánál - továbbá az említett speciális változat nem lesz sokkal drágább, mint az alapváltozat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.