Hirdetés

Új DirectX 10 grafikus kártyák



|

További megleptéseket tartogat az ősz: mindkét gyártó frissíti kártyáit.

Hirdetés

Bár sokan talán új, a mostaniaknál még gyorsabb grafikus kártyákra számítottak az AMD-től és az NVIDIA-tól, a modellfrissítés nem a paletta felső részét érinti majd. A két óriáscég a legjobban fogyó, középkategóriás kártyák piacát célozza meg új termékeivel.

 

6143_large_msirv670xtx_scr1.jpg

 

A kanadai "piros" cégtől az RV670 nevű maggal szerelt gyorsítókat várhatjuk. Ezek a jelenleg piacon lévő, Radeon HD 2900-ak lelkét adó R600-as lapka kicsinyített, 55 nanométeres gyártástechnológiával készülő változatai. Teljesítményben nem számíthatunk előrelépésre, azonban fogyasztás és hőtermelés - valamint a végfelhasználói árak - tekintetében jelentős csökkenés várható.

 

nvidia.jpg

 

Ezt az NVIDIA sem hagyja szó nélkül: náluk a GeForce 8600 és 8800 széria közé pozicinált G92-es gyorsító veszi majd fel a harcot a konkurenciával. Végleges neve GeForce 8800 GT lesz, és 65 nanométeres gyártástechnológiával készül majd. 600 megahertzes magórajellel rendelkezik, és 256 bites sávszélességű, 900 megahertzes memóriát társítanak hozzá - ez persze a várható teljesítményről vajmi keveset mond el.

 

Az új AMD kártyák árazásáról egyelőre még nincs információ, az NVIDIA azonban várhatóan 250 dollárért kínálja majd az új felső-középkategóriát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.