Hirdetés

Új EPoX alaplapok



|

Új alaplapok érkeznek a méltán népszerű gyártótól.

Hirdetés

Az alaplapgyártókhoz folyamatosan érkeznek az újabbnál újabb chipkészletek, amelyek révén az alaplapok teljesítménye és funkcionalitása folyamatosan bõvül. Az EPoX szerint az AMD processzoraihoz megjelenõ lapkakészletek közül a jövõben az egyik legnépszerûbb a VIA KT333 lesz, így a cég négy olyan alaplapot is kifejlesztett, amelyek a VIA legújabb chipkészletére épülnek.

 

Az EPoX legújabb alaplapjai a 8K3A szériához tartoznak. Ezek mindegyike kompatibilis az AMD népszerû, asztali számítógépekhez készülõ processzoraival. A 8K3A nevû modell többek között egy AGP 4x és hat PCI foglalatot tartalmaz. A 8K3AL típus az elõbbi alaplap egy kevesebb funkciót biztosító változata, ugyanis nem rendelkezik tuningolást megkönnyítõ megoldásokkal. A 8K3A+ modellen egy kétcsatornás ATA/133 RAID (HPT372) vezérlõ, míg a 8K3A2 típuson egy négycsatornás ATA/133 RAID (HPT374) vezérlõ kapott helyet. A cég tervei szerint mindegyik új alaplap szállítása a hónap végén vagy legkésõbb március elején elkezdõdik.

 

Az EPoX egy olyan új, EP-8KHA3 típusú alaplapot is kifejlesztett, amely elsõsorban a funkcionalitásának köszönhetõen emelkedik ki a cég többi terméke közül. Legérdekesebb jellemzõje, hogy hat IDE csatornát biztosít a különbözõ meghajtók számára. A két hagyományos ATA/133 csatorna mellett ugyanis még négy található meg rajta, amelyek egy integrált HighPoint HPT374 RAID vezérlõhöz csatlakoznak. Az új alaplap a VIA KT266A chipkészletre épül, és ennek megfelelõen az AMD Socket A foglalatba illeszthetõ processzorait támogatja. Négy darab DIMM memóriafoglalattal rendelkezik, amelyek összesen 4GB PC2100/PC1600 DDR SDRAM memória befogadására alkalmasak. Az EP-8KHA3 egy darab AGP 4x és öt darab PCI foglalatot valamint négy darab USB portot tartalmaz. Az EPoX legújabb alaplapja a hírek szerint számos tuningolást megkönnyítõ funkcióval is rendelkezik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.