Hirdetés

Új gyárat épít a Sharp a 21. századnak



|

Lefektették a legmodernebb, óriás elemeket gyártó TFT- és napelemgyár alapkövét.

Hirdetés

2007. december 1-én helyezte el a Sharp Corporation az Oszakában épülő gyárának alapkövét, melyet a "21-ik század gyártó komplexumaként" ünnepelt.

 

A Sharp tervei szerint ezt a területet egy nagyobb ipari zónává alakítja, melyben nem csak saját gyárai, hanem a gyártásban résztvevő partnerek üzemegységei is helyet kaphatnak. A Sharp szabadalmaztatott vékonyfilmes technológiáját alkalmazó, a legmodernebb LCD panel struktúrákat és napelemeket gyártó üzem komplexuma áll majd itt.



A modell azt is lehetővé teszi, hogy a Sharp mérnökei szorosan együttműködhessenek a vezető anyag-és berendezésgyártó vállalatoknál dolgozó kollegáikkal, így segítve elő új technológiai újítások létrejöttét a tudás-, szakértelem - és tapasztalatcserén keresztül.

 

Az LCD panel gyár várhatóan 2010 márciusában kezdi meg működését, és az első létesítmény lesz, amely 10-ik generációs, a világ legnagyobb üveg szubsztrátumát (2,850 x 3,050 mm) fogja használni.

 

A napelemgyár is várhatóan 2010 márciusában kezdi meg működését. A tervek szerint a vékonyfilmes napelemek évi termelési volumene el fogja érni az 1,000 MW (1 millió kW)-ot.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.