Hirdetés

Új Intel Core i5, i7 és Xeon processzorok!



|

Az Intel új processzorokkal frissítette a szerverekbe szánt Xeon termékvonalát és a nagy teljesítményű asztali gépekbe szánt Core i7 kínálatát, valamint piacra dobta a Core i5 családot is.

Hirdetés

Az Intel ma frissítette az asztali gépekbe szánt Core i7 kínálatát, illetve piacra dobta az ugyanezt a szegmenst célzó a Core i5 családot is. Frissült a kiszolgálókba szánt Xeon termékvonal is. A bejelentés üzenete, hogy a Nehalem mikroarchitektúra már nem csak a csúcsteljesítményt nyújtó szerverekben és munkaállomásokban található meg, hanem elkezdte a hatalomátvételt a hétköznapi, asztali gépekbe és belépőszintű kiszolgálókban is. Az újdonságok a hozzájuk tartozó P55 Express lapkakészletű alaplapokkal együtt mától kaphatóak.


N

corei5-kicsi.jpg
ehalemet mindenkinek!


Az összes processzor ólom- és halogénmentes, és rendelkezik a Turbo Boost Technológiával. A Core i7 processzorok a Hyper-Threadinget is támogatják, így a fizikailag négymagos CPU az operációs rendszer felé nyolcnak látszik. Az új Core i7 és Core i5 processzorok új tokozást is kaptak, az LGA 1156 foglalatba illeszkednek. A P55 lapkakészlet szakít a hagyományos, South Bridge - North Bridge chipset elrendezéssel és így az összes I/O menedzsmentfunkciót egyetlen chip látja el. Ez kisebb méretű alaplapok és ezzel számítógépek előállítását teszi lehetővé.

 

Az új Core i7 és Core i5 memóriavezérlője kétcsatornás, szemben az előd Core i7 háromcsatornás megoldásával. A kétcsatornás memóriavezérlő az asztali gépek szegmenségében - bár nyilvánvalóan kisebb sávszélességet biztosít a CPU számára, mint a háromcsatornás - inkább előny, mint hátrány. A felhasználónak így nem kell hármasával, magas költséggel installálnia a memóriamodulokat, hanem csak párban. A feláldozott sávszélesség pedig olyan mérvű, ami csak a nagyon memóriaigényes műveleteknél okoz érezhető különbséget és ezekkel az átlagfelhasználó - akik az új processzorok célközönsége - ritkán találkozik.


corei5-box_1.jpg
Új Xeon a belépő szintű szerverekhez


Az új asztali processzorokkal egy időben napvilágot látó Xeon 3400-as sorozatú szerverprocesszorok a kiszolgálók belépő kategóriáját, az egyfoglalatos szervereket célozzák. A kiszolgálásukhoz az Intel a 3400-as és 3420-as lapkakészleteit kínálja.


A frissen bejelentett processzorok jellemzőit táblázatba foglaltuk. Az összes új, Nehalem alapú processzor fogyasztása 100 watton belül marad, míg a Xeon L3426-ossal egy alacsony feszültségű, alacsony fogyasztású - mindössze 45 watt - taggal is bővül a Xeon 3400-as család. Az Intel szokásához híven ezer darabos tételben megadta a processzorok árait is, de most először nem "tálcás" kiszerelésben, hanem dobozos, hűtőbordával és ventilátorral ellátott kivitelre.

 

 

 

xeon-corei7-corei5-tablazat_1.jpg
 
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.