Hirdetés

Új Intel és AMD foglalatok hamarosan



|

Szűk másfél év múlva ismét foglalatot váltanak a nagy processzorgyártók

Hirdetés

Lássuk előbb az Intelt. A világ vezető processzorgyártója a 45 nanométeres gyártástechnológiával készülő Nehalem kódnevű processzorcsalád érkezésével 2008-ban leváltja a jól bejáratott LGA775 foglalatot, helyette pedig a Socket B és H áll szolgálatba.

 

Friss hír továbbá, hogy az AMD-hez hasonlóan az Intel is a processzorba integrálja a memóriavezérlőt, de lesznek hagyományos, külső vezérlős példányok is. Az integrált típusok az 1366 érintkezővel ellátott Socket B foglalatba illeszkednek, míg a 715 tűs Socket H az olcsóbb, külső vezérlős processzorok alapjául szolgál majd. A belső memóriavezérlő szükségessé tette a Socket B esetében az AMD-féle HyperTransporthoz hasonló buszrendszer kifejlesztését - így jött létre a CSI (Common Serial Interconnect).

 

Az AMD már beharangozta az AM3 foglalatot, amely az AM2-höz hasonlóan 940 tűs lesz, és szintén kezeli a 45 nanométeres processzorokat, illetve HyperTransport 3.0 buszon fog kommunikálni. Az első példányok várhatóan 2008 közepén jelenhetnek meg.

 

Az új AMD és Intel foglalatok közös tulajdonsága, hogy natív támogatást nyújtanak a DDR3 1066/1333/1600 típusú memóriamodulok számára, melyek előreláthatóan sokkal jobb teljesítménnyel bírnak, mint a jelenleg is alkalmazott DDR2 technológia.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.