Hirdetés

Új Intel notebook processzorok



|

Penryn-alapú Core 2 Duo CPU-k a Santa Rosa notebookokban!

Hirdetés

Az Intel egyelőre nem adott közre pontos típusszámokat, csupán az órajellel és gyorsítótár méretekkel kapcsolatos információk szivárogtak ki. Érdekes, hogy a Penryn magos mobilprocesszorok FSB órajele változatlanul 800 megahertz lesz, akárcsak a Merom magos Core 2 Duo esetében -- ez az asztali Core 2 Duo CPU-k esetében 1066- vagy 1333 megahertz.

 

Az új Core 2 Duo processzorok órajele 2,1 gigahertztől egészen 2,6 gigahertzig skálázódik, másodszintű gyorsítótáruk órajeltől függően 3 vagy 6 megabájt. Mobile Core 2 Extreme név alatt várható még egy 2,8 gigahertzes csúcsváltozat, mely amellett, hogy órajele 200 megahertzel magasabb, az órajelszorzó változtatható lesz, ennek köszönhetően lehetőség nyílik némi tuningra is.

 

A Santa Rosa platform az új processzor érkezésével változatlan marad, tehát továbbra is a GM965 vagy PM965 + ICH8M lapkakészlet szolgál a rendszer alapjául, mivel utódja, a Bearlake-alapú Montevina megjelenése csak 2008 második felében várható. Ebben az új lapkakészlet mellett új Wi-Fi és gigabites hálózati csatoló megjelenése is várható a második generációs Turbo Memory mellett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.