Hirdetés

Új kétmagos Celeron processzor



|

Hamarosan új Celeron processzorokat dob piacra az Intel

Hirdetés

Az idei év első negyedévében a kétmagos Celeron E1000 sorozatban csupán egyetlen processzor található E1200-as típusszámmal, míg a második negyedévben érkezik a 2 gigahertzes E1400. A mindössze 65 Wattot fogyasztó Conroe magos processzor 65 nanométeres gyártástechnológiával készül, 200 megahertzes FSB (effektív 800 megahertz) órajellel és mindössze fél megabájtos másodszintű gyorsítótárral. Szolgáltatások tekintetében -- a Conroe alapoknak hála -- a Celeron nem marad el a Core 2 Duo családtól, tehát a 64-bites kiterjesztés, XD-bit és SpeedStep technológia már a belépő szinten is alapfelszereltség.

 

A belépőszintet képviselő Celeron család az E1400 megjelenéséig a kétmagos E1200-zal és az egymagos Celeron 440, 430 és 420 processzorokkal veszi fel a harcot az AMD olcsóbb processzoraival szemben. Az E1400 bevezetése kis mértékben átrendezi a termékskálát, mivel az E1200 és Celeron 420 nyugdíjba vonul.

 

Az utóbbi években a Celeron sikere jelentősen mérséklődött, amit a szállítási és eladási adatok remekül tükröznek (a kétmagos Celeronok a szállítások mintegy 3 százalékát teszik ki; ez a szám idén sem fogja meghaladni a 10 százalékot). A meg nem erősített hírek szerint az egymagos Celeron központi egységeket a gyártó egészen 2009 közepéig kívánja életben tartani .

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.