Hirdetés

Új, környezetbarát HDD a Hitachitól



|

Minden gyártó életében fontosak a környezetbarát termékek, az imázs szempontjából is.

Hirdetés

Ezen kívül a környezettudatos vásárlók száma is évről évre nő, ez jól látszik a nemrég bemutatott Western Digital 2 terrabájtos merevlemezének esetében, amely az eddigi legzöldebb HDD, ez a vásárlók kedvence. Nem hagyhatta annyiban a konkurencia a sikert, így a Hitachi is előállt a „zöld" HDD-vel.

c5k500.jpg

Nagy tárkapacitás környezetbarát változatban 


A Hitachi a CinemaStar negyedik generációjából, a C5K500-ból készített környezetbarát merevlemeze 22%-kal kevesebb energiát használ fel, mint elődei, ezzel kiérdemelte az Eco Trac bizonyítványt. Ráadásul dupla lemez is található a CinemaStar szériában, így 160 GB-tól egészen a 2x250 GB-os tárhelyig mindenki megtalálhatja a magának való méretű tárhelyet a 2,5"-os, SATA II csatlakozóval ellátott mobil változatból.

 

A merevlemezek 5400-as fordulatszámon pörögnek, viszont alig 1,4 watt energiát fogyasztanak a lemez írásakor és olvasásakor. A Hitachi egyelőre árat nem közölt a környezetbarát tárhelyekről, ellenben elárulták, hogy a második negyedévtől a boltok polcain találkozhatunk velük.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.