Hirdetés

Új kort indít a 21:9-es Philips mozitévé?



|

A világ első mozitévéje valóban egyedülálló szórakozást ígér? Esetleg csak a letterbox-okkal játszik? A Philips szerint az első az igaz.

Hirdetés

 

A Philips 21:9-es képarányú LCD-TV-jével először januárban foglalkoztunk, ekkor mutatta be a gyártó az egyedülálló HDTV-t. Egy hónapra rá videón is rögzítették a Cinema HDTV-t, majd nem sokkal később az is kiderült, mikortól és mennyiért kapható.

 

A gyártó formabontó újdonságának legfőbb különlegessége a 21:9-es képarány, amellyel a világ egyetlen ilyen televíziója. Ez a képarány már a periférikus látást is igényli, így valódi moziérzetet ad. A Philips szerint ezt eddig otthon nem élhettük át, a 16:9-es arány ehhez kevés, a letterbox-os megoldás pedig nem ugyanaz.

 

cinema_21-9_01_lifestyle-shot-hanging-night.jpg

 

Az öt HDMI-csatolóval felvértezett, 56 hüvelykes csodatévéről most új trailer jelent meg, és némileg a weboldala is megújult a Cinema HDTV-nek.

 

A Philips által felhozott érvek valóban igazak, egy ilyen televízióra senki nem mondana nemet, az általa nyújtott élmény pedig tényleg egyedülálló. Valódi mozi otthon.

 

A kétkedők azonban azzal is érvelhetnek, hogy csak a letterbox-okkal játszunk. Egy 16:9-es tévén a "laposabb" filmnél felül és alul kapunk egy-egy fekete csíkot, amit ha valaki már látott, tudja, hogy némileg valóban bosszantó, hogy nem használjuk ki a panel teljes területét. Épp ezért, elhangzottak már olyan vélemények, hogy a 21:9-es képarány miatt pedig sok esetben majd jobb és bal oldalt kapunk fekete csíkot.

 

Az mindenesetre vitathatatlan, hogy a júniustól 4000 euróért (körülbelül 1 300 000 forint) kapható készülék garantáltan egyedülálló élményt nyújt gazdájának, ha megengedheti magának.

 

A Cinema HDTV honlapján úgy tekinthető meg a tényleg meggyőző trailer, hogy két gombbal is érvel a Philips. Az egyik azonnali összehasonlítást ad a film 21:9-es és 16:9-es vásznon való megtekintéséről, a másik pedig az Ambilight technológiát mutatja be, ami szintén különösen élménydússá teheti az otthoni mozizást. A bemutatót azonban inkább látni kell, mintsem beszélni róla. Tekintse meg Ön is!

 

cinema_21-9_12_lifestyle-shot-hanging-dusk.jpg
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.