Hirdetés

Új LCD gyár nyílt Európában



|

Gyorsabb kiszolgálás és nagyobb gyártási kapacitás az egyre növekvő LCD piacon.

Hirdetés

A Sharp elnöke, Mikio Katayama és a lengyel kormány egyik képviselője, 2007. augusztus 28-án formális, japán ceremónia közepette nyitotta meg a technológiai nagyvállalat új LCD tévé gyárát.

 

Az alig egy éves tervezést és közel 44 millió eurós (6 milliárd Yen) beruházást követően LCD modulokon felül Sharp AQUOS LCD tévéket is gyárt az új üzemben.

 

Az új gyár, Sharp Manufacturing Poland (SMPL), bővíti a vállalat globális ellátó stratégiáját, lehetővé téve, hogy a célpiacokon még gyorsabban és egyenesebben tudja kiszolgálni az LCD TV iránti keresletet. A Sharp globális ellátó stratégiájának lényege az integrált gyártás, például az LCD modulok és a kész LCD TV gyártásának egy üzembe történő összevonása. Az európai piac kiszolgálására épült lengyel LCD TV gyár olyan üzemek sorához csatlakozik, mint Mexikó, Kína, Malajzia és Japán (Kameyama).

 

A tévékhez az LCD panelek kameyamai LCD gyárából érkeznek a lengyelországi üzembe. A Kameyama II-ben a Sharp egy éve működteti a világ első 8. generációs LCD gyárat, ahol már a létező legnagyobb, pontosan 2,16 X 2,24 méteres alappanelt állítják elő. Ebből az 5,3 négyzetméteres alappanelből vágják ki az új generációs nagyformátumú full-HD Sharp AQUOS LCD tévék számára az egyedi méretű paneleket. Egy Kameyama II alappanelből például nyolc 46” vagy hat 52” LCD TV gyártható.

 

A toruni gyárhoz kapcsolódik egy 177 hektáros ipari park is, a Sharp Crystal Park. A parkban, a Sharp gyárához közel, az LCD TV gyártáshoz kapcsolódó beszállítók is helyet kaptak, szem előtt tartva a rövidebb szállítási távolságot, a gyorsabb ellátást és az alacsonyabb CO2 kibocsátás.

 

"Az LCD TV gyártásának lengyelországi bevezetése jelzés arra, hogy mennyire fontos a Sharp számára az európai piac. A toruni üzem lehetőséget teremt számunkra, hogy még inkább kielégítsük az LCD tévék iránti egyre növekvő európai keresletet. A vállalat vezetésének tudatos döntése volt, hogy új gyárát Kelet-Európába építse fel, mivel a kontinensnek ezen a területén fejlődik legdinamikusabban az LCD-k iránti kereslet," nyilatkozta Toshiyuki Tajima, a Sharp Electronics Európa ügyvezető igazgatója.

 

"Az olyan országok, mint Lengyelország, Csehország, Magyarország és Szlovákia magas növekedési rátát mutatnak az LCD tévék értékesítése terén, és a jövőben egyre meghatározóbb piacokká válnak. Erre a fejlődésre még korai stádiumban felfigyeltünk és egyenesen a kulcspiacra koncentráltunk úgy gyárunk nyitásával. Ez időbeli, pénzbeli és szállításbeli előnyöket jelent a vállalat számára, különösen az előttünk álltó év végi hajrában", közölte Tajima.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.