Hirdetés

Új meghajtó jön az Intel HD 4000 GPU-khoz



|

Az Intel szerint a teljesítmény növelése mellett sikerült csökkenteni a fogyasztást.

Hirdetés

Kiváló hírrel szolgált pénteken az Ultrabook News, ugyanis a portál egyik szerzőjének beszámolója szerint a Game Developers Conference játékfejlesztői szakkiállításon az Intel bejelentette, hogy a jövő héten elérhetővé fog válni egy új meghajtóprogram az Ivy Bridge családba tartozó processzoraiba ágyazott HD 4000 grafikus alrendszerhez.


A 15.31-es verziószámot kapott driver állítólag 10 százalékos teljesítménynövekedést fog hozni, mindezt ráadásul úgy, hogy közben valamennyivel – valószínűleg nagyon minimális mértékben – csökkenti a GPU-k fogyasztását. Ezeken felül természetesen hibajavításokat is tartalmaz az új meghajtó, plusz OpenCL 1.2 támogatást tesz le az asztalra.


Apró érdekesség, hogy az eszközillesztő optimalizációi a következő generációs Haswell család GPU-ján való munkának köszönhetőek, az Intel programozói az új hardver meghajtójának egyes újításait portolták vissza az Ivy Bridge driverébe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.