Hirdetés

Új mini-PC 11 ezer forintért



|

A Cubieboard bár kissé drágább a Raspberry Pínél, kedvelt minigép válhat belőle.

Hirdetés

A mini-PC-k népszerűsége az utóbbi időben rohamosan nő, elég csak a Raspberry Pi sikerére gondolni. Bár a megszokott rendszereket nem tudják helyettesíteni az apróságok, számos célra felhasználhatóak, és sok területen működnek hasznos kiegészítőként.

 

A legújabb ilyen gép a Cubieboard, amelynek a tervezett ára 49 dollár. Ez a valóságban olyan 50-60 dollárt is jelenthet, mire a piacra kerül, illetve ehhez a szállítási költséget is hozzá kell majd venni.

 

A Cubieboard egy 1 GHz-es Allwinner A10 Cortex A8-as CPU-t, egy Mali-400 GPU-t és 1 GB RAM-ot tartogat. Került rá továbbá egy pár kártyaolvasó, illetve OTG-s USB-csatlakozó is szerepel a gyártó listáján, noha ez a képen nem látható, ahogyan MMC-slotból is csak egy van. A további extrák sorát erősíti az infraszenzor, a SATA port, a HDMI és az Ethernet csatoló. Szoftveres téren az Android és a Linux kiadásai jöhetnek szóba. A Cubieboard már ezen a héten eljut a fejlesztőkhöz, a piaci debütálásról még nincs hír.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.