Hirdetés

Megújul és bővül a Phenom II X4 processzorcsalád



|

A hatmagos processzorok megjelenésével az AMD nem kívánja elhanyagolni a négymagos processzorok piacát sem.

Hirdetés

Most már tényleg csak néhány hetet kell várnunk az AMD Phenom X6 processzorok megjelenésére, melyek valójában a hatmagos Istanbul magra épülő CPU-k AM3 foglalatra átültetett, Thuban kódnevű variánsai lesznek. A hatmagos újdonság mellett debütál a négymagos Phenom II X4 T széria, melynek tagjai első körben a 940T és 960T jelzéssel ellátott központi egységek lesznek.


A két új T -szériás processzor között az egyetlen eltérés csupán az órajelben keresendő (előbbi 3-, utóbbi 3,3 gigahertzes órajelen működik), ugyanakkor a jelenleg kapható négymagos Phenom II X4 processzoroktól az különbözteti meg, hogy a Deneb kódnevű magot a Zosma mag váltja fel. A Zosma-ról tudni kell, hogy megegyezik az X6-ban lévő Thuban maggal, de nyilvánvaló okokból kifolyólag az AMD nem gyártat külön magot az X6 és X4 T processzorokhoz, ezért minden bizonnyal a négymagos változatban a Thuban hat magjából csak négy lesz aktív. Az eddigi tapasztalatok alapján a letiltott magok a kihozataltól függően gyártási hibásak is lehetnek, főleg az első szériás példányoknál, tehát a tiltás feloldásának sikere kétséges. 


Mint korábban említettük az AMD új processzoraiban is megtalálható lesz az Intel Turbo Boost-hoz hasonló automatikus és dinamikus órajel szabályozás, ám a technológia nevét eleddig nem árulta el a gyártó, ám most ez sem maradt leplezetlenül: az újítás neve Turbo Core és az is biztos, hogy az új Phenom X4 T és X6 processzorokból nem fog hiányozni ez a funkció sem.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.