Új NVIDIA IGP lapkakészletek augusztustól



|

Három új inteles lapkakészlet az NVIDIA-tól

Augusztus végén érkezik az NVIDIA legújabb Intel processzorokhoz készített lapkakészlete. A két cég között jelenleg nem felhőtlen a viszony, ám azt persze korai lenne biztosan kijelenteni, hogy az NVIDIA nem gyárt több Intel processzort kezelő lapkát, sőt, éppen ezzel ellentétes hírt is hallani szép számmal.


Első körben az MCP7A három családtaggal jelentkezik: ezek az nForce 730i, a GeForce 9300 és a GeForce 9400. A legnagyobb különbség a három lapkakészlet között, hogy az nForce 730i nem kap integrált grafikus vezérlőt, mint a másik kettő. Közös jellemzője mindhárom újdonságnak, az 1333 MHz-es FSB, a PCI Express 2.0 és a DDR2 valamint DDR3 támogatás – ez utóbbi a lapkakészlet verziójától függ.

mcp7a.jpg

 

Az integrált grafikus vezérlő a GeForce 9300-on 450 MHz-es magsebességel érkezik 1200 megahertzes shader órajelekkel támogatva, míg a nagy testvér - a GeForce 9400 - vezérlője egy kicsit gyorsabb lesz: az 580 megahertzes maghoz 1500megahertzes shaderek társulnak. Mindkét megoldás DirectX 10 és Shader Model 4.0 támogatással rendelkezik, ezen kívül tizenhat stream processzorral szerelik őket. Kimenetek terén sem kell szégyenkezniük, hiszen mindkét modell kaphat D-sub, DVI, HDMI és DisplayPort csatolókat, ám ezek beszerelése, illetve mellőzése már az alaplapgyártókra van bízva.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.