Hirdetés

Új NVIDIA lapkakészlet még idén



|

Az év végi hajrában jelenik meg az NVIDIA NForce 780 lapkakészlet

Hirdetés

Egymást követik az újabb és újabb lapkakészletek a piacon Intel és AMD részről egyaránt, az NVIDIA viszont az NForce 680 megjelenése óta semmi újdonságot sem dobott piacra.

 

Az előzetes információk szerint a 780-as lapkakészlet már célegyenesben van, így az Intel processzorok meghajtására szánt változat -- a 780i, kódnevén C72 XE-- még idén decemberben elrajtolhat, az AMD-s változatra (780a - C72 P) még várni kell. Az Intel X38 riválisának szánt lapkakészlet támogatja a PCI-Express 2.0 változatát és a tripla SLI megoldás, illetve helyet kap az NVIDIA ESA hardvermonitorozás is. A 780i egyelőre csak DDR2 memóriát fogad, a DDR3 támogatás előreláthatóan csak a jövő év első negyedévében jelenik meg.

 

Az új lapkakészlettel szerelt alaplapok ára 200 dollár környékéről indulhat, ami ha igaznak bizonyul, erős ellenfele lesz az Intel X38-nak. A decemberi megjelenés egyetlen hátránya, hogy a közeledő ünnepek miatt a szállítások jelentős hányada a jövő év elejére tolódhat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.