Hirdetés

Új processzorokkal frissít az AMD



|

Ezúttal nem APU-k, hanem teljesítményre optimalizált FX CPU-k érkeznek.

Hirdetés

Az AMD könnyen kihasználhatná az Intel hatalmas késését a Broadwell platformmal, de egy ideje már messze nem az a rivális gyártó célja, hogy az egykori vetélytársával harcoljon. Emellett az is kiderült, hogy az elkövetkezendő időkben nem sok új processzorra számíthatunk tőlük. Apróbb frissítések azért akadnak, ezúttal pedig nem is APU-król van szó, hanem teljesítményre optimalizált AM3+ foglalatú CPU-król. 

Hirdetés

A két új processzor az FX-8370 és az FX-8370E. Az első vélhetően a 180 dollár környéki FX-8350-et hivatott lecserélni, míg a második ugyanez lesz, energiatakarékos kiadásban. A lapkák órajele 4,1 GHz lesz, de TurboCore frekvencia mellett ez már 4,3 GHz-es értéket jelent. A két CPU fogyasztása 125 és 95 watt értéken alakul, de az energiatakarékos modell felárral jön, ugyanis az alacsonyabb fogyasztáshoz nem csökkenti az órajelet. 

Mindkét új CPU nyolcmagos, és a 32 nm-es Vishera lapkára épít. A négy Piledriver modul egyenként 2 MB L2 cache-sel bír, összesen pedig 8 MB L3-as cache-sel. A processzorok minden AM3+ foglalatú alaplapot támogatnak, BIOS-frissítés mellett. 

 

Fotó: wccftech.com

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.