Hirdetés

Új R.O.G. csúcsalaplap az ASUS-tól



|

A Crosshair III Formulát kifejezetten az AM3-as AMD processzorokhoz tervezte a gyártó.

Hirdetés

Az AM2+ és az AM3 foglalatok közötti majdnem teljes átjárhatóság miatt rengeteg alaplap vált AM3 kompatibilissá az utóbbi időben. Nem történt ez másként az ASUS-nál sem, ahol több tíz típus is fel lett készítve a DDR2/3 memóriavezérlővel felszerelt központi egységek fogadására. Az is látható, hogy a gyártó körében rendkívüli népszerűségnek örvendenek az AMD által gyártott lapkakészletek, a csúcsfelszereltségű 790FX készletből például három Deluxe lap is elkészült az elmúlt hónapokban.


Az ASUS ezt a sort kívánja folytatni a legújabb termékével, ám ezúttal nem az átlag felhasználók jelentik a célközönséget. Ebből már sejthető, hogy ismét egy Republic of Gamers jelölésű alaplappal hozakodott elő a gyártó, mely tartva az elnevezéseket érintő hagyományt, a Crosshair III Formula nevet kapta. A hangzatos név alapján bizonyára sokan NVIDIA lapkakészletre számítanak - pl. az nForce 980a SLI-re -, hiszen az első és a második Crosshairen is a zöldek aktuális csúcsfejlesztése csücsült. Most azonban fordult a kocka, és az AMD 790FX+SB750-re esett az Asus választása.

 

asus_crosshair_iii_formula.jpg
 

 


Mi csak üdvözölni tudjuk ezt a döntést, hiszen jobb CPU+lapkakészlet párosra nem igen számíthatunk a közel jövőben. A lap a jelenleg kapható és a jövőben megjelenő AM3-as processzorokat is támogatja, a négy darab memóriafoglalatba pedig DDR3-as modulokat helyezhetünk.  A két tizenhatszoros PCI Express sínbe a korábbi Crosshair lapoktól eltérő módon az ATI CrossFireX technológiája szerint rendezhetjük a grafikus kártyákat, egyéb bővítésre két PCIe ×1 és egy normál PCI helyet használhatunk. A SATA merevlemezekből összesen 6-ot köthetünk a Crosshair III Formulára, ebből öt belső, míg a maradék egy külső - eSATA - meghajtó lehet. Gigabites hálózati vezérlőből csak egyet integráltak a nyomtatott áramkörre, a nyolccsatornás hangkodeket pedig egy PCIe×1 foglalatba illeszkedő kártyán kapjuk meg. Az R.O.G. termékcsaládra jellemző szoftveres és hardveres funkciók zöme a Crosshair II Formulán is megtalálhatók lesznek, sőt, az sem kizárt, hogy az ASUS valami újdonságot tartogat az első AM3-as R.O.G. alaplap premierjére.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.