Hirdetés

Új SanDisk memóriakártyák: rádupláznak



|

Csütörtökön nyitja meg kapuit a hannoveri CeBIT, ahol a SanDisk az európai nagyközönségnek is megmutatja a február végén bejelentett új memóriakártyáit.

Hirdetés

SanDisk Ultra II SD Plus
A cég itt mutatja be először egyedi tervezésű, 2 gigabájtos Ultra II SD Plus memóriakártyáját, amelynek különlegessége, hogy kinézetre és használatra pont úgy néz ki, mint egy tipikus SD kártya, ám félbe hajtva előbukkan a közepéből egy USB csatoló. Ezen keresztül közvetlenül számítógéphez vagy más USB-aljzattal ellátott készülékhez (például nyomtatóhoz) csatlakoztatható. Az Ultra II családba tartozó új SD Plus másodpercenként legalább 9 megabájtnyi adat írására és 10 megabájt olvasására képes, így elsősorban olyan félprofi fotósokat céloznak meg vele, akik 5 megapixeles vagy annál nagyobb felbontású digitális fényképezőgépekben tudják kiválóan hasznosítani a nagy sebességet és a duplájára növelt kapacitást.

Hasonló képességekkel rendelkezik a szintén most bejelentett 4 gigabájtos SanDisk Ultra II Memory Stick PRO Duo kártya, amely a nagy sebességigényű digitális fényképezőgépek és kézi videokamerák elterjedésével egyre inkább az érdeklődés középpontjába kerül. Az Ultra II család másik új tagja korábbi kapacitásának szintén a duplájával dicsekedhet, és kiválóan alkalmazható háttértárként a "gyorstüzelő" üzemmóddal rendelkező fényképezőgépekhez.

SanDisk Ultra II Memory Stick PRO Duo

"A Sony és más gyártók is folyamatosan ellátják a piacot olyan új készülékekkel, amelyek kihasználják az Ultra II Memory Stick PRO Duo kártyák gyorsaságát", mondta Tanya Chuang a SanDisk vezető termékmenedzsere. "Továbbra is ez az egyik legnépszerűbb formátum a memóriakártyák között, miközben a piac mohón követeli a nagyobb kapacitású és sebességű kártyákat", tette hozzá Chuang.

SanDisk Extreme III  CompactFlash
8 gigabájtos CompactFlash, 2 gigabájtos SD és szintén 2 gigabájt kapacitású Memory Stick PRO Duo kártyákkal bővült a SanDisk Extreme III termékvonala. A nagy helyigényű RAW-formátumot használó professzionális fényképészek számára gyártott Extreme III család teljesítménye lenyűgöző: a CompactFlash és az SD kártyák írási és olvasási sebessége legalább 20 megabájt másodpercenként, de a Memory Stick PRO Duonak sincs szégyenkeznivalója a 18 megabájtos adatmozgatási képességével.

"Sok fényképész nem szívesen használ 1 gigabájtnál nagyobb kapacitású memóriakártyákat, mert nem merik minden kincsüket egy helyen tárolni. Én azonban RAW formátumban fényképezek, tehát a nagy kapacitású kártyák használata számomra kötelező", mondta a bejelentés kapcsán Jonathan Torgovnik a Newsweek magazin fényképésze, majd hozzátette: "Így legalább a fényképezésre koncentrálhatok, és nem kell aggódnom egy csomó, könnyen elhagyható kis kapacitású kártya miatt".
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.