Hirdetés

Új Sony hordozható zenelejátszók



|

Hirdetés

Az új modellek közül három flash memóriára, kettő pedig merevlemezre épül. Előbbiek 512 MB, 1 GB és 2 GB tárolókapacitással, míg utóbbiak 6, illetve 20 gigabájtos tárterülettel rendelkeznek és októbertől lehet megvásárolni őket, egyelőre csak Japánban.

A merevlemezes modellek egyik érdekes új funkciója az "artist link". Ha megnyomjuk a link gombot egy szám lejátszása közben, a készülék nyomban kikeresi az azonos előadótól származó és/vagy azonos zenei stílusba tartozó zenéket. Keverési módokban is kapunk jó néhány újat. Az idő szerinti keverés annyit tesz, hogy egy kiválasztott évből származó zenéket játssza le véletlen sorrendben, a Top 100 keverési mód pedig értelemszerűen a lejátszóban található száz leggyakrabban meghallgatott számot játssza le.


Az Apple iTunes szoftveréhez hasonlatos a Sony Connect Player névre keresztelt programja is, amit szintén most mutattak be. Funkcióiban is nagyon hasonlítanak egymásra, de a Sony szoftverén keresztül közvetlenül elérhető a Mora online zeneáruház is, amelynek egyelőre Japánban van csak jelentősége. 9 és 18 dollár értékű kreditkártyákat árusítanak majd, ezeket lehet felhasználni online zene megvásárlására. A Sony azért tett szert lépéselőnyre ezen a területen, mert leányvállalata, a Sony Music szerzett még két támogatót, akik korábban az Apple-féle iTunes mellett álltak.

Az új lejátszók számos további technikai különlegességgel rendelkeznek. Ilyen például az OLED (organic light emitting diode) kijelző, aminek tartalmát csak bekapcsolt állapotban lehet látni. Jelenleg az MP3 és a Sony saját fejlesztésű ATRAC formátuma támogatott, de a jövőben Windows Media Audio (WMA) és AAC támogatást is bele szeretnének ültetni a soron következő lejátszókba. A flash memóriával szerelt darabok FM rádióval is, és közel 50 órás lejátszási idővel rendelkeznek. A merevlemezes modelleknek még nem állapították meg a pontos lejátszási idejét.

A legkisebb kapacitású, félgigabájtos NW-A605 modell nagyjából 200, az egygigabájtos, NW-A607-es típus megközelítőleg 245, a kétgigabájtos NW-A608-as 290 dolláros árba fog kerülni. Ami a merevlemezeseket illeti, a hatgigabájtos NW-A1000-es 275, míg a húszgigabájtos kapacitású NW-A3000-es modell 320 dolláros áron lesz kapható. Összehasonlításul a kétgigabájtos Apple modell ára 200 USD, a négygigabájtos iPod nano pedig 250 USD.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.