Hirdetés

Új SSD-k az Inteltől



|

A 335-ös széria tagjai az első 20nm-es meghajtói az Intelnek.

Hirdetés

Az Intel útjára indította a legújabb SSD-sorozatát, a 335-ös szériát. A santa clarai vállalat kiemelte, hogy a 2,5 hüvelykes meghajtók 20nm-es NAND Flash memórialapkákkal készülnek. A 240 gigabájt kapacitású adattárolók maximális olvasási és írási sebessége 500 és 450 megabájt per másodperces értéken alakul.

 

Az előbbi sebességértékek ugyanakkor nem túl meggyőzőek, ugyanis hiába mondható az új széria gyorsnak, jelenleg számos 240 gigabájtos meghajtó van a piacon, amely gyorsabb működést ígér. A SanDisk Extreme SSD 240 például 550 és 520 megabájtos értékekkel kecsegtet.

 

Az Intel helyzetét tovább bonyolítja, hogy míg a 335-ös széria várható ára 184 dollár (vagyis euró), addig például a SanDisk fent említett modellje 173 dollárba kerül. A mérleg nyelvét ugyanakkor a kaliforniaiak felé billenti, hogy a SandForce-alapú SSD-k általában nem képesek a gyakorlatban arra a sebességre, amit papíron ígérnek.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.