Hirdetés

Új SSD-kkel frissíti kínálatát az Intel



|

A Larson Creek utódja hibrid meghajtóként teljesíthet majd szolgálatot a rendszerekben.

Hirdetés

Az Intel nem ad el annyi SSD-t, mint a kifejezetten adattárolókra és memóriákra szakosodott gyártók, de a vállalat mellékága elég jól működik ahhoz, hogy érkezzen a legújabb SSD-szériájuk. Ezúttal a Larson Creek meghajtócsalád cseréje következik.

 

A várhatóan az Ivy Bridge processzorokkal egy időben érkező széria sorozatszáma 313 lesz, és SLC NAND Flash memórialapkákat használ majd. A Hawley Creek kódnevű meghajtók lapkái 34 helyett 25nm-es gyártástechnológiával készülnek majd.

 

A santa clarai cég két méretben kínálja a meghajtókat: 20 és 24 gigabájtos verziókban. Az egyelőre ismeretlen teljesítményű adattárolók természetesen nem a fogyasztók dokumentumainak tárolásához készülnek, hanem cache-feladatokat ellátva hibrid meghajtóként működnek majd. Míg az SSD-re felkerül az operációs rendszer, addig az összes adat egy HDD-re kerül, így a bootidő és a hozzáférési idő jelentősen lecsökken, a két külön meghajtót pedig egyként kezeli az operációs rendszer.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.