Hirdetés

Új taggal bővült az AMD FX processzorcsalád



|

Elsőként Kínában került piacra a hatmagos FX-6330.

Hirdetés

Egyre inkább úgy tűnik, hogy az AMD következő generációs Zen architektúrájára épülő processzorok csak 2016 vége felé kerülhetnek forgalomba, bár átmenetileg a gyártó azért piacra dob pár újrahasznosított központi egységet az AM4 foglalat elrajtoltatása érdekében. A gamereknek szánt FX termékcsaládról sem feledkezett meg a vállalat, a Zen elrajtolásáig reszelget még egy kicsit a kínálatán.

Hirdetés


Ennek keretében mindenféle bejelentés nélkül Kínában elérhetővé vált az AMD FX-6330 Black Edition központi egység. Az AM3+ foglalatos termék nagyjából 110 dolláros áron került piacra, azaz ugyanannyiba kerül, mint az FX-6300 Black Edition, így minden bizonnyal át fogja venni a helyét.


Az említett régebbi egységet a közelmúltban megvásárolt fogyasztóknak ettől függetlenül nem érdemes felkapniuk a vizet, ugyanis a specifikációk alapján kizárólag az órajel terén van egy pici különbség a két CPU közt: az FX-6300 sima és boost órajelei 3,5 / 4,1 GHz, míg az FX-6330 esetében 3,6 / 4,2 GHz a gyári frekvencia. További specifikációk: 6 processzormag (3 Piledriver modulban), 6 MB L2 gyorsítótár, 8 MB L3 cache, 95 wattos TDP, DDR3-1866 memória támogatása.


A termék egyetlen igazi újdonságát az újratervezett gyári hűtő jelenti, amely a nagyobb méretű bordájának köszönhetően a korábban mellékelnél jobb hűtési hatékonyságot nyújt. Persze nem lepődnénk meg, amennyiben a vásárlók továbbra is inkább a harmadik felek által készített megoldásokra hagyatkoznának, főleg ha túl szeretnék hajtani a processzort.


(Forrás: TechPowerUp, PCPop)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.