Hirdetés

Új típusszámokat kapnak a Radeon kártyák



|

A kiszivárgott specifikációk alapján egy szörnyeteg lehet a HD 7970 utódja.

Hirdetés

A közeljövőben felső kategóriás grafikus kártyát vásárolni kívánók talán örömére az AMD a jövő héten be fogja mutatni a még ősszel piacra kerülő legújabb ajánlatait. A hardvereken túl a gyártó az új elnevezési stratégiájáról is szinte garantáltan lerántja majd a leplet, az új egy GPU-s csúcskártyáját Radeon HD 8970 helyett Radeon R9 285-nek nevezheti a cég.

Hirdetés


Az ötlet egyszerű: az R+szám előtag a kártyák teljesítménykategóriájára utalhat, az utána következő három szám pedig a kategórián belül azonosíthatná a termékeket. Ez egyelőre természetesen csak pletyka, de íme szemléltetés gyanánt néhány példa: HD 6970 → HD 7970 → R9 285 → R9 385 / HD 6850 → HD 7850 → R8 270 → R8 370.


A jövő héten elméletileg az R9-es kártyák (a HD 7900, avagy Tahiti utódjai) lelkét adó grafikus processzor mutatkozik be, a második generációs Graphics Core Next architektúra pedig papíron mindenképp ütősnek ígérkezik. A német 3DCenter információi alapján a GPU elődjéhez képest 18 százalékkal nagyobb területű lehet (430 mm2), kettő helyett pedig négy raszterező dolgozhat benne, így jelentősen megugorhat a geometriai számításokkal kapcsolatos teljesítmény.


Szintén érdekes, hogy a Tahitihez képest a Hawaii kódnevű chipben 38 százalékkal több stream processzor kaphatott helyet, az összesen 2816 darab egység elvileg 64 darabonként 44 fürtben lett „elszórva”. További híresztelt specifikációk: 384 bites memóriasín, GDDR5-ös VRAM, DirectX 11.2, 900 megahertzes magórajel,

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.