Hirdetés

Új Toshiba merevlemezek 15 ezres fordulaton



|

Vállalati felhasználásra készültek a meghajtók.

Hirdetés

A legtöbb merevlemezt ma természetesen SATA csatlakozással építik, de vállalati környezetben gyakran alkalmaznak SAS (Serial Attached SCSI) interfészt is, ezzel rendelkezik a Toshiba két új modellje is. (A SAS a drága párhuzamos SCSI rendszerek tudását szárnyalja túl olcsóbban.)

 

 

A Toshiba újdonságai a MK01GRRB illetve MK01GRRR névre hallgatnak, mindkettő elérhető 147 és 300 GB-os kapacitásban is. Közös bennük, hogy 2,5 hüvelykes meghajtókról van szó, melyek eddig példátlanul magas, 15 000-es percenkénti fordulatszámon pörögnek. A SAS csatlakozás 6 gigabites sávszélessége ad elég teret a nagy fordulatszámból adódó magas átviteli teljesítménynek. A nagy fordulatszám mellett a fej is igen gyors lehet, mivel az adatlapon 2,7-3 ezredmásodperces átlagos elérési időről olvashatunk.

 

Vállalati meghajtókról lévén szó két lehetséges meghibásodás között várhatóan 16 millió óra telhet el (MTBF) a gyártó szerint, ami - lévén mintegy 1826 év - azért elég érdekes adat, nem is igen tudjuk mire vélni - annál is inkább, mert a hivatalos élettartam 5 év.

 

Az MK01GRRR modell különlegessége, hogy beépített valós idejű hardveres titkosítással rendelkezik és megfelel a Trusted Computing Group (TCG) "Enterprise SSC" specifikációknak. 2012 első negyedévében kerülnek piacra az új Toshiba meghajtók, árinformációk még nem állnak rendelkezésre.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.