Hirdetés

Új WD VelociRaptorok a piacon



|

A 150 és 300 gigabájtos változatok 6 Gbps-os SATA csatolóval és nagyobb cache-sel érkeznek.

Hirdetés

A japán boltokban ütötte fel a fejét két új Western Digital merevlemez: az újdonságok a VelociRaptor HLHX vonalat erősítik, egy 150 és egy 300 gigabájtos modellel, amelyek már 6 gigabit per másodperces átvitelre alkalmas SATA csatolóval és 32 MB cache-sel rendelkeznek.

 

A WD új HDD-i 10 000-es percenkénti fordulaton dolgoznak, becsült élettartamuk 1,4 millió üzemóra. A gyártó szerint a frissített specifikációk miatt az átviteli sebesség elérheti a 126 megabájt per másodpercet is. Az új meghajtóknak egyelőre nincs ára, azonban ezzel a kettővel már négyre nőtt az ilyen specifikációjú VelociRaptorok száma (a másik két HDD 450 és 600 GB-os).

 

A Western Digital Raptor merevlemezei 2003-ban debütáltak, és az első fogyasztói HDD-k voltak, amelyek már 10 000 RPM-en működtek. A nagy teljesítmény hamar elismertté tette őket, azonban ez nem tartott sokáig, hiszen a mozgó alkatrészek nélküli SSD-k első szériái már beárnyékolták a sorozat sikereit.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.