Hirdetés

Újabb Athlon 64-es



|

Nem túl nagy felhajtással jelentette be az AMD néhány új CPU-ját.

Hirdetés

A két új egység elsődleges célja, hogy még több konkurenciát képviseljen az Intel Core családjával szemben. A két új modell az 5400+ és 5600+ nevekre hallgat. Órajelük azonos 2,8 gigahertzen, viszont 1 illetve 2 megabájt másodlagos gyorsítótárral szerelik. 90 nanométeres gyártási technológiával készülnek, és AM2-es foglalatba illeszkednek.

 

Ezekkel egy időben szerették volna útjára indítani a 6000+-os modellt is, amely már egy felsőkategóriás központi egység, de az előbbiekhez hasonlóan ő is késik - ez 3 gigahertzen fog működni, és két megabájt gyorsítótárral büszélkedhet majd. Ezek a modellek jóval nagyobb energiafelvétellel üzemelnek, mint a konkurens Intel Core processzorai. A most bejelentett modellek, bár a középosztály tagjai lesznek, indulás képpen 100 000 Ft felett lesznek megvásárolhatók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.