Hirdetés

Újabb esély a JMicron SSD vezérlőknek



|

Az olcsóbb SSD meghajtókba épített JMicron lapkák nem éppen stabilitásukról és sebességükről lettek híresek, de a Corsair ennek ellenére nem szakít a gyártóval.

Hirdetés

Az SSD-k rengeteget fejlődtek az elmúlt évben, nem csak gyorsabbak lettek, de felbukkantak a nagyobb tárterületet kínáló példányok, ugyanakkor ennek ellenére nem volt minden zökkenőmentes. Legtöbbször a gyártók nem saját, hanem másik cég által tervezett vezérlőt alkalmaznak meghajtóikban, ami nagyban befolyásolja a termék végfelhasználói árát, minőségét és nem utolsó sorban teljesítményét is. Ilyen vezérlőket gyárt többek között az Intel, Samsung, Marvell, Indilinx, Sand Force és a JMicron. Utóbbi gyártó termékei nagy népszerűségnek örvendenek az alsó árszegmensbe szánt meghajtók gyártóinak körében, de számos esetben bebizonyosodott, hogy ezek a vezérlők (főként a JMF602) okozzák a teljesítménybeli problémákat, tehát egyre kevesebb SSD-ben találkoztunk az említett vállalat termékeivel.


Már-már azt hittük, hogy a gyártók végleg lemondtak a JMicron vezérlős SSD meghajtókról, de az új 60 és 120 gigabájtos Corsair Reactor szériába ismét JMicron vezérlő kerül, méghozzá a JMF612 típus. A gyártó közleménye szerint rengeteget foglalkoztak a teljesítmény javításával, hogy ne ismétlődhessen meg a korábbi probléma és ennek érdekében 128 megabájt DDR2 gyorsítótárat integráltak a vezérlő mellé. A specifikációk szerint az olvasási sebesség eléri a másodpercenkénti 250 megabájtot, míg a írás 110- és 170 megabájt/másodperc körül alakul attól függően, hogy a 60- vagy 120 gigabájtos típust választottuk.

 

cssd-r120gb2_k.jpg
 

 


A Reactor mellett érkeznek a 64- és 128 gigabájtos Corsair Nova SSD meghajtók Indilinx Barefoot vezérlővel és 64 megabájtos gyorsítótárral. Az egyel drágább kategóriába sorolt Nova meghajtók ennek megfelelően 270 megabájtos olvasási sebességre képesek 130-190 megabájtos írási teljesítmény mellett. A Nova és Reactor meghajtók mindegyike támogatja a Windows 7 TRIM technológiát és két év garanciával kerülnek forgalomba. Egyelőre a hazai végfelhasználói árak nem ismertek, de iránymutatásként szolgálhatnak a Corsair által megadott ajánlott végfelhasználói árak (USA dollárban): a 60- és 120 gigabájtos Reactor SSD-k $185 és $350, míg a a 64- és 128 gigabájtos Nova SSD-k $200, illetve $370 áron kerülnek a boltok polcaira.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.