Hirdetés

Újabb forrás hozott rossz híreket a GeForce RTX 40-es kártyákra váróknak



|

Néhány hónapon belül érkezhet az Nvidia legújabb sorozatának egy darabja, de nem az lesz, amire a játékosok leginkább vágynak.

Hirdetés

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy 2022 nem a GeForce RTX 40 széria éve lesz. Nemrégiben lehetett arról értesülni, hogy az Nvidia csupán a termékcsalád legerősebb tagját, az RTX 4090-et fogja piacra dobni az év végéig, és a belsős információk alapján ez tényleg így lesz.

Az inkább középkategóriásnak szánt RTX 4080 és RTX 4070 megjelenésére biztosan várnunk kell majd legalább 2023-ig, az RTX 4060 pedig még később debütálhat.

Hirdetés

Egy hardverekkel foglalkozó Twitter-felhasználó, Greymon55 megerősítette azt a kiszivárgott információt, ami alapján az AD102 sorozatszámú modell, vagyis az RTX 4090 megjelenési éve 2022, míg az AD103 és az AD104 piacra kerülése 2023-ra várható. 

A kisebb csúszás oka vélhetően azt RTX 3000 modellek ellátási láncához kapcsolódik, mivel az Nvidia raktárában még rengeteg az újonnan gyártott videokártya, illetve a használt GPU-k piacán is egyre növekszik a kínálat. Persze az Nvidia versenytársai sem állnak le a munkával, nemsokára megjelenik az AMD RDNA 3, illetve az Intel Arc Alchemist kártyák is felrázhatják a kétszereplős piacot.

Az Nvidia GeForce RTX 4090 pontos megjelenési dátuma egylőre nem ismert, vélhetően a gyártó valamennyire figyelembe veszi a népszerű black friday időszakot és a karácsonyi dömpinget.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.