Újabb gyártó vonul vissza a memóriapiacról



|

A Nanya Technology nem gyárt több DRAM-ot.

A DRAM-szektor hosszú ideje próbál helyreállni, azonban a rossz kereslet-kínálati arány miatt még mindig több sebből vérzik. Az aktuális állapotoknak újabb áldozata lett. Korábban a neves Elpida olyan rossz helyzetbe került, hogy végül felvásárolták. Most a Nanya Technology esett áldozatául a túlkínálatnak és az alacsony áraknak.

 

Míg a gyártó továbbra is foglalkozik majd az LPDDR és LPDDR2 modulokkal, addig DRAM-ot a jövőben már nem gyártanak. Az év elején 4,5 százalékot birtokolt a piacon a Nanya, mostanra viszont teljes mértékben a Samsung Electronics és a Hynix Semiconductor dominálnak.

 

Az eddig a 20nm-es gyártásra készülő Nanya korábban a Micronnal karöltve próbálkozott javítani a helyzetén, azonban kevés sikerrel, ugyanis az idei első hat hónap alatt 569 millió dolláros veszteséggel zártak. A fejlesztési részleg alkalmazottai az Inoteránál folytathatják a munkát, azonban a memóriapiac további gyengülése esetén az Inotera is törölheti a DDR4-es fejlesztéseket.

 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.