Hirdetés

Újabb kihívót kapott a Raspberry Pi



|

Csupán 45 dollárba kerül a Texas Instruments jóval erősebb terméke.

Hirdetés

Fantasztikus idők járnak az elektronika és programozás iránt érdeklődőkre, ugyanis a 25 dolláros Raspberry Pi után most újabb komolyan vehető miniszámítógép került piacra. A Texas Instruments által tervezett BeagleBone Black 45 dollárért (~10 ezer forintért) már megvásárolható az Egyesült Államokban, sajnos az európai forgalmazásának részletei egyelőre nem tisztázottak.


Ugyan az eszköz jóval többe kerül a Raspberry Pinél, ám cserébe sokkal modernebb hardverről van szó: a Cortex-A8 architektúrás TI Sitara AM335x processzora 1 gigahertzen ketyeg, a DDR3 típusú memóriája 512 megabájtos, míg a microSD-vel bővíthető háttértára 2 GB kapacitású.


További tulajdonságok: Ångström Linux operációs rendszer (plusz az Android, Ubuntu és Fedora is támogatott), micro HDMI / USB / Ethernet portok, 2× 46 tűs header, beépített 3D-gyorsító, NEON utasításkészlet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.