Hirdetés

Újabb mini alaplap az ASUS műhelyéből



|

A Rampage II GENE verziónál felhasznált X58-as lapkakészlet helyett a jóval kedvezőbb platformköltséget garantáló P45 variánsra épül az ASUS Maximus II GENE alaplap.

Hirdetés

Úgy tűnik, az Intel Core 2 központi egységekhez illeszkedő Intel P45 lapkakészletekből valóban halomban állnak a készletek a nagyobb gyártóknál, a termékbejelentések nagy részét ugyanis még mindig erre a generációra épülő alaplapok teszik ki. Az idei CeBIT-en a P5Q széria több változata megkapta a mágikus Turbo jelzést - mondhatjuk, hogy egy új szériáról van szó -, illetve az X58-as lapcsalád bővítéseként felfogható Rampage II GENE mellett egy új Maximus is teret kapott. Nos, azóta eltelt közel másfél hónap, így időszerű volt, hogy hivatalosan is lerántsák a leplet a R.O.G széria legújabb üdvöskéjéről.

asus_maximus_gene.jpg

A Maximus II GENE-n tehát az Intel P45+ICH10R lapkakészlete található, ami a Core 2-s termékvonalat támogatja, legyen szó akár két vagy négy magos egységekről. A hivatalos oldalon egyelőre nincs feltöltve a teljes lista, mindenesetre bízunk benne, hogy a két magos Celeron és Pentium változatokkal is elboldogul majd a lap. Bár már a P45 is kezeli a DDR3-as memóriákat, a Maximus II GENE "csupán" az eggyel korábbi szabvány moduljait működteti, azokat viszont egészen a DDR2-1300 MHz-es sebességhatárig.

asus_maximus_gene_2.jpg

A microATX méret miatt nem a megszokott 7 darab bővítőhelyet kapjuk, a két PCI Express ×16 foglalat mellé már csak egy normál PCI és az egyszeres PCIe sín fért. Mivel az NVIDIA SLI-licence csak az X58-as alaplapokon érhető el, ezért a Maximuson kizárólag az ATI CrossFireX technológiája segítségével építhetünk ki dupla VGA-kártyás konfigurációt. Az ICH10R vezérlő 6 natív SATA portjából az összes a rendelkezésünkre áll, sőt, az extra JMicron JMB363 lapka még egy belső és egy külső csatolót is biztosít a minél több tárhelyre vágyó egyéneknek. Az egy szem hálózati vezérlő gigabites, a nyolccsatornás hangkodek pedig az R.O.G lapoknál alapkövetelménynek számító SupremeFX X-Fi megoldás.


A Rampage II GENE-nél megismert tuningfunkciók ennél a típusnál is jelen vannak, így tehát aki komolyabb eredményeket óhajt elérni a tuningos társadalom virtuális csataterén, feltétlenül ismerkedjen meg közelebbről a MemOK!, CPU Level Up, Extreme Tweaker, iROG, Voltminder LED szolgáltatásokkal. A lap mellég csomagolt kiegészítők között megtalálható a Kaspersky anti-virus szoftverének egyik hosszabb távú próbaverziója, valamint a Futuremark 3DMark 06 tesztprogramjának Advanced Edition változata.


A Maximum II GENE hazai megjelenéséről és várható végfelhasználói áráról egyelőre nincs információnk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.