Hirdetés

Újabb olcsó Radeonnal újíthat az AMD



|

Kínában látszólag már közkézen forog a HD 7730-as modell.

Hirdetés

A kínai Coolaler hírportál fórumának tanúsága szerint a felső kategóriás HD 7990 és alsó-középkategóriás HD 7790 után az AMD ezúttal egy igazán megfizethető videokártyával kíván előrukkolni, a valószínűleg Radeon HD 7730 nevet kapó modell árban és teljesítményben elvileg a HD 6670 és HD 7750 közé ékelődhet be.


Az előbb felsorolt termékek átlagára jelenleg 70 és 100 dollár környékén van, így az újdonsággal vélhetően a ~79 dolláros szegmenst célozhatja majd meg a gyártó, bár nem lepődnénk meg, ha ezen kártya megjelenésével a HD 6670 forgalmazása befejeződne az AMD részéről.


A jelenlegi információk szerint a 28 nanométeres Cape Verde szilíciumot használó GPU órajele 850 megahertz, a GDDR5-ös VRAM-ja effektív 4,5 gigahertzen ketyeg, a memóriabusza 128 bites, a stream processzorainak száma pedig 448-ra rúg.


A fotókon látható MSI kártyára 1 gigabájt memória került, 3DMark-ban olyan 40 százalékkal bizonyult gyorsabbnak a HD 6670-nél, sajnos a forrás játékokkal nem hasonlította összes a vezérlők teljesítményét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.